Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι βανίλια

1 κουταλιά της σούπας γάλα

μικρά σοκολατένια αυγουλάκια

κουπ πατ για ανθρωπάκια

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια.  Και προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Φτιάξτε μία μπάλα από τη ζύμη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Όταν είστε έτοιμοι να την ανοίξετε, ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευρώστε μία επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη. Κόψτε σχήματα με τα κουπ πατ (αν τα γυρίσετε ανάποδα θα είναι κουνελάκια) και βάλτε τα στο ταψάκι.
  3. Βάλτε ένα μικρό σοκολατάκι σε διάφορα σημεία των μπισκότων και φτιάξτε ματάκια και στόμα. Ψήστε 8-10 λεπτά