Σορμπέ βερίκοκο

Σε τρία βήματα
18 Ιουλίου 2019 | 06:00

Υλικά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ κιλό βερίκοκα αποφλοιωμένα

125 γρ. άχνη ζάχαρη

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φασόλι βανίλιας

Εκτέλεση

1. Xτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Βάζετε τη ζάχαρη και τα βερίκοκα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη σαντιγί και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα για 1 λεπτό περίπου.

2. Το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

3. Εναλλακτικά, το αδειάζετε σε ένα μεταλλικό δοχείο παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη. Ανά 20-25 λεπτά αφρατεύετε το μείγμα με έναν αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

Πρόσφατα Άρθρα
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι 6 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζανόρυζο 5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι 4 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο 3 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version