Γλυκά μάφιν με αβοκάντο και λεμόνι

Μία ξεχωριστή εκδοχή των μάφιν στο άψε – σβήσε!
25 Ιουλίου 2019 | 06:00

Υλικά για 12 μάφιν

250 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. αβοκάντο, ώριμο, λιωμένο καλά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 βανίλια σε σκόνη
180 ml. νερό

Για το γλάσο

60 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Ανακατέψτε με σύρμα τα στεγνά σας υλικά. Σε ένα μικρότερο μπολ βάλτε το λιωμένο αβοκάντο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αβοκάντο εντελώς. Προσθέστε το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ξαναχτυπήστε τα υλικά σας με το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέστε το νερό. Ανακατέψτε πολύ καλά.
Μοιράστε το μείγμα σας σε 12 θήκες για μάφιν και ψήστε για περίπου 20 με 25 λεπτά. Ελέγξτε αν τα μάφιν σας είναι έτοιμα, καρφώνοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν. Αν βγει στεγνή μπορείτε να τα αποσύρετε από το φούρνο. Αφήστε στις φόρμες για 5 λεπτά, ξεφορμάρετε και τοποθετήστε στη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν τα μάφιν σας, ανακατέψτε καλά την ζάχαρη άχνη με 2 κουταλιές του γλυκού λεμόνι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο.
Προσθέστε χυμό σταγόνα – σταγόνα, αν το προτιμάτε λίγο πιο ρευστό. Απλώστε το γλάσο στα μάφινς και αφήστε το να σταθεροποιηθεί.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version