Ιταλική ομελέτα φούρνου

Η διάσημη «φριτάτα» τώρα πιο νόστιμη από ποτέ
16 Αυγούστου 2019 | 06:00

Υλικά

1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη 4 μεγάλα ή 6 μεσαία αυγά 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα 1 κρεμμύδι 100 γρ. μπέικον 2 πιπεριές της επιλογής σας ½ ματσάκι μαϊντανός 50 γρ. παρμεζάνα 50 γρ. γάλα ½ κ.σ. φρέσκος βασιλικός Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και κόψτε το μπέικον σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά να μην γίνει τραγανό. Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και περιχύστε με αυτό ένα μικρό ταψί. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό και το καλαμπόκι. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε το στο ταψί και ψήστε το για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version