Μελιτζάνες με τραγανή κρούστα παρμεζάνας

Μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα πείσει το παιδί να φάει τις μελιτζάνες του
10 Σεπτεμβρίου 2019 | 06:00

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

Λίγο ελαιόλαδο

Φαρίνα (όση χρειαστεί)

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κουτάκι μπύρα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τις μελιτζάνες, κόψτε τις σε λεπτές φέτες και αφήστε τις σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, για να ξεπικρίσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μπύρα με 100 γρ. παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, προσθέτοντας σιγά – σιγά αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί χυλός. Στραγγίξτε καλά τις μελιτζάνες και ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στον χυλό και έπειτα τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Για πιο τραγανό και υγιεινό αποτέλεσμα, αφήστε τις για λίγο σε ένα πιάτο που θα έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί, ώστε να φύγει το πολύ λάδι.

Πρόσφατα Άρθρα
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version