Υλικά
5 φέτες φιλέτο μπακαλιάρου ή ξιφία
1 κιλό κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
3 ώριμες ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύντε το ψάρι, αλατίστε το, βάλτε το σε ένα ταψί και ραντίστε το με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κόψτε τα κρεμμύδια, το λευκό μέρος του πράσου και τα σκόρδα σε χοντρές φέτες και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι. Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, προσθέστε τις ντομάτες, τις οποίες θα έχετε ήδη χοντροκόψει. Καρυκεύστε και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει». Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, προσθέστε τον στη σάλτσα και ανακατέψτε τη. Περιχύστε με τη σάλτσα το ταψί, προσθέστε τα φύλλα δάφνης και ψήστε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και τα υλικά να μαλακώσουν.