Σουφλέ πατάτας που λιώνει στο στόμα

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
2 Οκτωβρίου 2019 | 05:50

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες

6 μέτρια αυγά

200 γρ. γιαούρτι αγελάδας

150 γρ. γκούντα

250 ml ζεστό νερό

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Στρώστε τες σε ένα ταψί, αλατίστε τες και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα καρυκεύματα και ανακατέψτε καλά, ώστε να πάνε παντού. Στη συνέχεια, καλύψτε τις πατάτες με το νερό και βάλτε τες για περίπου 25 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και προσθέστε το μείγμα στο ταψί. Τρίψτε το τυρί και πασπαλίστε το ταψί ομοιόμορφα. Αφήστε το να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. Απολαύστε το γεύμα ζεστό.

Πρόσφατα Άρθρα
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι 6 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζανόρυζο 5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι 4 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο 3 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version