Γκουρμέ μπρουσκετάκια με προσούτο και αχλάδι

Μια πανεύκολη συνταγή για πρωτότυπα μπρουσκετάκια
8 Νοεμβρίου 2019 | 06:00

Υλικά

Ψωμί σε φέτες (κάποιων ημερών)

200 γρ. ρικότα

100 γρ. προσούτο

1 αχλάδι, ώριμο αλλά σκληρό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Θυμάρι

Εκτέλεση

Λιώστε τη ρικότα με ένα πιρούνι και αναμείξτε μέσα της το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Συνεχίστε μέχρι το τυρί σας να μαλακώσει. Απλώστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι και βάλτε τες σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, για πέντε λεπτά περίπου. Απλώστε το τυρί πάνω στις φέτες του ψωμιού και τοποθετήστε από πάνω μια φέτα προσούτο και δυο πολύ λεπτές φέτες αχλάδι. Γαρνίρετε με λίγο θυμάρι ακόμη και, προαιρετικά, με λίγο πιπέρι.

Πρόσφατα Άρθρα
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version