Υλικά

250 γρ. λευκά φασόλια κονσέρβα ή βρασμένα

250 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα ή βρασμένα

150 γρ. καλαμπόκι

1 ξερό κρεμμύδι

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

½ ματσάκι μαϊντανό

 

Για το dressing

120 ml λευκό ξίδι

60 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Χτυπήστε καλά τα υλικά του dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις πιπεριές. Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα. Περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε και πάλι, ώστε να πάει παντού. Καλύψτε τη σαλάτα με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα, ώστε να ανακατευτούν τα αρώματα. Η σαλάτα σερβίρεται κρύα.