Σπιτικά μοσχαρίσια σουβλάκια

Τα πιο νόστιμα, υγιεινά και άπαχα σπιτικά σουβλάκια
18 Νοεμβρίου 2019 | 06:00

Υλικά για 4-6 άτομα

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)

4-6 μεταλλικές σούβλες για σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

120 γρ. μπίρα

2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι μπούκοβο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο δοχείο. Κόβετε το κρέας σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου το καθένα και τα ρίχνετε στη μαρινάδα.

2. Βάζετε το κρέας με τη μαρινάδα στο ψυγείο και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες.

3. Κατόπιν περνάτε το κρέας από τις μεταλλικές σούβλες και ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά για 15-18 λεπτά για καλοψημένα σουβλάκια ή 10-12 για μέτρια ψημένα.

Πρόσφατα Άρθρα
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version