Υλικά για 8 σουβλάκια
25 κυβάκια χοιρινού κρέατος (3 εκ.)
2 λεμόνια
8 ξύλινα καλαμάκια
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
Χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βάζετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα και το κρέας. Φροντίζετε η μαρινάδα να σκεπάζει τα κυβάκια του χοιρινού κρέατος.
2. Βάζετε τη μαρινάδα με το κρέας στο ψυγείο και τα αφήνετε για τρεις τουλάχιστον ώρες πριν από το ψήσιμο.
3. Μουσκεύετε τα καλαμάκια σε νερό και τα αφήνετε για 20 λεπτά, ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
4. Πλένετε καλά τα λεμόνια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε τριγωνικό σχήμα όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
5. Περνάτε στα καλαμάκια κρέας και λεμόνι εναλλάξ ανά δύο κομμάτια κρέατος. Τα αλείφετε με τη μαρινάδα, τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά διαστήματα τα ραντίζετε με τη μαρινάδα.