Ζυμαρικά ογκρατέν με σάλτσα ντομάτας

Πένες, βίδες, κοχύλια... Εσείς ποια θα επιλέξετε;
26 Ιανουαρίου 2020 | 06:00

Υλικά:

500γρ. πένες
200γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Βούτυρο, ίσα για να περάσετε το πυρέξ
150γρ. γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
7κ.σ. κρέμα γάλακτος

Για την σάλτσα:

1σκ. σκόρδο, τριμμένη
1κ.γλ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, μικρό, τριμμένο
2κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και στραγγίστε τις.
2. Βράστε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί για περίπου δέκα λεπτά.
3. Ανακατέψτε τις βρασμένες πένες με την σάλτσα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
4. Αδειάστε το μείγμα σας στο πυρέξ.
5. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version