Πιροσκί με γέμιση πατάτας

Το ρωσικό πιτάκι με γέμιση πατάτας.
30 Ιανουαρίου 2020 | 06:00

Υλικά:

1κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξηρή μαγιά στιγμής
2κ.σ. ζάχαρη
1ποτήρι νερό, χλιαρό
1ποτήρι γάλα, χλιαρό
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
50γρ. μαργαρίνη
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την γέμιση:

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
4 πατάτες, βρασμένες, πουρέ
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Σε μια μικρή λεκάνη βάλτε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το αυγό, την μαγιά, την μαργαρίνη, αφού την λιώσετε, την ζάχαρη και το αλάτι.
2. Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι η ζύμη σας να γίνει ελαστική.
3. Αφήστε την να φουσκώσει για τρεις ώρες.
4. Όσο περιμένετε βράστε τις πατάτες και λιώστε τις ώστε να γίνουν πουρές.
5. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρετε τα κρεμμύδια και προσθέστε τον πουρέ και αλατοπιπερώστε.
6. Μόλις περάσουν τρεις ώρες, χωρίστε την ζύμη σε μπαλάκια.
7. Ανοίξτε τα με πλάστη σε στρογγυλά κομμάτια και βάλτε μια κουταλιά από την γέμιση.
8. Τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version