Τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη πιο πολύπλοκα για τους φαν του καφέ εσπρέσο
Η έρευνα
Συγκεκριμένα, στην έρευνα «Systematically Improving Espresso: Insights from Mathematical Modeling and Experiment», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Matter, ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και την Ελβετία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κλειδί για σταθερά αποτελέσματα στην παρασκευή του καφέ (λιγότερο κόστος και σπατάλη) εξαρτάται από κάποιες μεταβλητές.
Ο σωστός τρόπος
«Ένας τρόπος να βελτιστοποιήσεις την διαδικασία της απόσταξης καφέ είναι να προτιμάς πιο χοντρό άλεσμα και λιγότερο νερό ή απλώς να μειώσεις την ποσότητα του καφέ», συνεχίζει ο ίδιος.
Ένα άλλο ωφέλιμο στοιχείο που βγαίνει από την έρευνα έχει να κάνει με το κόστος. Το να χρησιμοποιείς λιγότερο καφέ κοστίζει λιγότερο, ενώ, δημιουργεί λιγότερη σπατάλη, προωθώντας τη βιωσιμότητα.