Γρανίτα λεμόνι

Το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα
19 Απριλίου 2020 | 06:00

Υλικά για 4 μερίδες

 

Λίγο παραπάνω από ½ λίτρο νερό

125 γρ. ζάχαρη

3 λεμόνια, το ξύσμα και τον χυμό τους

1 λεμόνι, ροδέλες για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Παίρνετε μία κατσαρόλα και ζεσταίνετε ελαφρώς το νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια. Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το αφήνετε να βράσει για ακόμα πέντε λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σουρώνετε το μείγμα για να φύγει το ξύσμα από τα λεμόνια και το ρίχνετε σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζετε το μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Προσοχή, δεν θέλουμε το μείγμα να πήξει εντελώς! Βγάλτε τη γρανίτα από την κατάψυξη, χτυπήστε τη στο μίξερ και βάλτε την πίσω στην κατάψυξη. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να μην υπάρχουν τα ενοχλητικά κρυσταλλάκια στη γρανίτα σας και να πετύχετε απαλή υφή.

Πριν σερβίρετε τη γρανίτα, αφήστε τη για λίγο έξω από την κατάψυξη, ώστε να πάρει τη χαρακτηριστική ζουμερή υφή της. Γαρνίρετε με τις ροδέλες του λεμονιού.

Πρόσφατα Άρθρα
Πίτσα light 3 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Χορτόπιτα χωρίς φύλλο 2 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών 1 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς 31 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ 30 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα 29 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια 28 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή 27 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι 26 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα 25 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Κουραμπιέδες 24 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ 23 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα γλυκοπατάτας 22 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια 21 Δεκεμβρίου 2024, 07:30
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο 20 Δεκεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version