Υλικά για 8-10 μερίδες

 

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι

1 αβγό

½ φλιτζάνι γάλα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε μια θήκη για 8 μεγάλα ή 10 μεσαίου μεγέθους muffins.

2. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Ρίχνετε το λάδι σε μια κούπα μετρήματος ή σε μια κούπα. Μετά προσθέτετε το αβγό, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Ρίχνετε το μείγμα γάλακτος στο μπολ με τα ξηρά υλικά και χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε ελαφρώς. Στόχος σας είναι να ένα παχύ μείγμα. Προσθέτετε στο μείγμα τα μύρτιλα.

5. Τοποθετείτε το μείγμα στις θήκες για muffins και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη έξτρα ζάχαρη.

6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι τα muffins σας είναι έτοιμα αν καρφώνετε στο κέντρο τους ένα μαχαίρι κι αυτό βγαίνει στεγνό. Βγάζετε από τη φόρμα τα muffins και τα αφήνετε να κρυώσουν.