Ο κόσμος της μόδας υψώνει ανάστημα ενάντια στο ρατσισμό

To Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού στη βιομηχανία μόδας
8 Ιουνίου 2020 | 13:52

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) έχει σχεδιάσει αρκετές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην υλοποίηση συστημικών αλλαγών υπό το φως των «θλιβερών πράξεων ρατσισμού και βίας» που διαδραματίζονται στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο προεδρεύων Τομ Φορντ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Στίβεν Κολμπ.

Η κοινή δήλωση των επικεφαλής του CFDA ακολουθεί μία σειρά παρόμοιων ανακοινώσεων από brand, εταιρείες και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αντιδρούν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού που σκοτώθηκε την ώρα της σύλληψης από αστυνομικό στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα και άλλων που έχασαν τη ζωή τους από αστυνομική βία.

«Οι μαύροι σε αυτήν τη χώρα παραπαίουν από τα χρόνια αδικίας που οφείλονται σε θεσμικές δομές, όπως σκλαβιά, διαχωρισμός, μαζική φυλάκιση, αστυνομική βαρβαρότητα και οικονομική και πολιτική καταπίεση» αναφέρει το CFDA.

«Η μαύρη κοινότητα βιώνει θυμό και απογοήτευση από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας που έπληξε πιο έντονα τις κοινότητες έγχρωμων» σημειώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το CFDA συγκάλεσε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη για να αποφασίσει διάφορες ενέργειες τις οποίες ο οργανισμός σκοπεύει να υλοποιήσει προκειμένου να «σταθεί αλληλέγγυος σε εκείνους που υφίστανται διακρίσεις».

Μεταξύ των πρωτοβουλιών, ο οργανισμός σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα απασχόλησης για να βοηθήσει ταλαντούχους μαύρους σχεδιαστές μόδας, ένα πρόγραμμα καθοδήγησης επικεντρωμένο σε μαύρους σπουδαστές και να αρχίσει αμέσως δωρεές σε οργανώσεις που βοηθούν τη μαύρη κοινότητα.

Η ξεκάθαρη φωνή ενάντια στη φυλετική αδικία, τη μισαλλοδοξία και το μίσος είναι το πρώτο βήμα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό διευκρινίζει το CFDA.

«Αυτή είναι μια βαθιά ανησυχητική στιγμή που μας αγγίζει όλους… Πρέπει να κάνουμε κάτι» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα
Το επόμενο βήμα στη νέα ζωή του Μπραντ Πιτ 13 Μαρτίου 2025, 13:57
Η Μέγκαν Μορόνι είχε πάντοτε κακό γούστο στους άντρες 13 Μαρτίου 2025, 11:58
«Χώρισα με τον χειρότερο τρόπο»: Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράζεται ιστορίες για τον Κρις Χάμφρις 13 Μαρτίου 2025, 11:51
Η στενή σχέση των πρώην Μπεν Άφλεκ και Τζένιφερ Γκάρνερ έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Τζον Μίλερ 13 Μαρτίου 2025, 11:42
Ευτυχισμένη μανούλα η Ανθή Βούλγαρη: Έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί 12 Μαρτίου 2025, 11:04
Από τα νεύρα στην εκδίκηση η Τζένιφερ Λόπεζ 10 Μαρτίου 2025, 12:32
Ριάνα: «Ναι, γέννησα με μαργαριτάρια και γυαλιά ηλίου» 10 Μαρτίου 2025, 12:15
Κέιτ Χάντσον: Οι πιο σκληροί κριτές είναι τα παιδιά της 8 Μαρτίου 2025, 14:29
Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Πώς ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της; 8 Μαρτίου 2025, 13:55
Η κόρη του Ράιαν Ο’Νιλ, Tέιτουμ Ο’Νιλ, είναι πλέον έτοιμη να θάψει τα τραύματα της 6 Μαρτίου 2025, 14:09
Ανθή Βούλγαρη: To baby shower λίγο πριν γεννήσει 4 Μαρτίου 2025, 09:19
«Είναι επείγον, Έλον»- Η Grimes εκλιπαρεί τον Μασκ για το παιδί τους 21 Φεβρουαρίου 2025, 15:12
Η Νικόλ Κίντμαν για τις δυσκολίες της στο θηλασμό 21 Φεβρουαρίου 2025, 14:11
Πάτρικ Ντέμπσι: «Η δυσλεξία ήταν ένα μάθημα ταπεινότητας» 20 Φεβρουαρίου 2025, 14:45
Η Ηρώ μίλησε για την απόφαση της να μεγαλώσει μόνη της τον γιο της 20 Φεβρουαρίου 2025, 13:48
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version