Υλικά

1 φλ. του τσαγιού αλεύρι

2 αυγά χτυπημένα

1 φλ. του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

 

Πλύντε τα κολοκυθάκια και ξύστε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τρίψτε τα στον τρίφτη, αλατίστε τα και αφήστε τα στο σουρωτήρι ώστε να στραγγίξουν. Μετά από λίγη ώρα στύψτε τα με τα χέρια σας και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε στο ίδιο μπολ τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά και το πιπέρι και ζυμώστε. Αν η ζύμη σας δεν σφίγγει αρκετά, προσθέστε λίγη ακόμη φρυγανιά ή αλεύρι. Πλάστε με τα χέρια σας τους κεφτέδες, αλευρώστε τους και τηγανίστε τους σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα, αφήστε τους σε ένα πιάτο το οποίο έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.