Υλικά για 4 φλιτζάνια
1 φλ. πεκάν
1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι
1/2 φλ. σπόροι κολοκύθας
1/2 φλ. νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
1/4 φλ. σπόροι λιναριού
1/4 φλ. ηλιόσποροι
1/4 φλ. σουσάμι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
3 κ.σ. λάδι
1/4 φλ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο και ταυτόχρονα λαδώστε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε αμύγδαλα, πεκάν, κράνμπερι, σπόρους, νιφάδες καρύδας, σουσάμι, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το μέλι και τη βανίλια. Ρίξτε το στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε. Απλώστε την γκρανόλα στο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα τα υλικά και να ψηθούν οι ξηροί καρποί. Αφήστε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς στο ταψί προτού την αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.