Με νέα ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρεται σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κοροναϊός δεν υπάρχει, καθώς και στους αρνητές της μάσκας.

Ο ίδιος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως είναι καιρός να πάψει η πλειοψηφία των πολιτών που είναι ενημερωμένη να είναι σιωπηλή και να «γίνει ενεργή πλειοψηφία».

«Η πλειοψηφία αυτή θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών. Χωρίς να δέχεται ότι όλα είναι τέλεια. Αυτά είναι για τους αφελείς. Αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση των καλύτερων λύσεων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

 

«Είναι αναμενόμενο ότι ορισμένα ΜΜΕ θα προβάλουν όσους αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κοροναϊός αλλά είναι κατασκεύασμα μιας διεθνούς συνωμοσίας για να περιοριστούν οι ελευθερίες μας.

Προφανώς και πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι απόψεις έχουν την ίδια βαρύτητα. Οι αντιεπιστημονικές απόψεις μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν είναι ισοδύναμες με τις απόψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών.

Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με τον τρόπο που υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα, με τις καθυστερήσεις η τις ελλείψεις και τις αστοχίες. Και αυτές οι απόψεις θα πρέπει να προβάλλονται γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα των μέτρων και της πολιτείας, θα ακουστούν νέες ιδέες και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Το 99%, ίσως και περισσότεροι, δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις όπου κάποιοι καίνε η ποδοπατούν μάσκες προστασίας.

Είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία. Καιρός είναι να πάψει να είναι σιωπηλή. Πρέπει να γίνει η ενεργή πλειοψηφία. Με τις διαφωνίες της, την κριτική της στάση, τη διάθεση να λύνει και όχι να επιτείνει προβλήματα. Η πλειοψηφία αυτή θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών. Χωρίς να δέχεται ότι όλα είναι τέλεια. Αυτά είναι για τους αφελείς. Αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση των καλύτερων λύσεων».