Ένα ζεστό και φθινοπωρινό πιάτο ετοίμασε το πρωί της Πέμπτης (29/10) στην κουζίνα του «Πάμε Δανάη!», ο Απόστολος Ρουβάς.

Συγκεκριμένα ο Απόστολος Ρουβάς επέλεξε να φτιάξει μία πενταντανόστιμη βελουτέ σούπα μανιταριών με γλυκοπατάτα.

Για να μαγειρέψετε αυτό το γευστικότατο αυτό πιάτο, θα χρειαστείτε:

 

1-1,5 λ. ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. λάδι

500 γρ. μανιτάρια λευκά

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους

2 στικ σέλερι κομμένα σε κύβους

1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους

1 μικρό άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

1 φύλλο δάφνης

4 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλέυρι

1,5 κούπα φρέσκο γάλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση της συνταγής: