Διανύοντας ξανά μία περίοδο που όλοι καλούμαστε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη μένοντας στο σπίτι, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι), μάς καλεί να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και μάς προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω διαδικτυακών ξεναγήσεων –live streaming – στις μόνιμες & περιοδικές εκθέσεις του.
Με τη βοήθεια του διαδικτύου, οι έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου είναι έτοιμοι να σας συνοδεύσουν σε ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κινούμενοι σε πραγματικό χρόνο στον χώρο της έκθεσης που θα επιλέξετε και απαντώντας σας σε τυχόν ερωτήσεις. Η διάρκεια της ζωντανής ξενάγησης είναι 60 λεπτά και έχει διαμορφωθεί με βάση την εμπειρία του άρτια επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού του Μουσείου σε συνάρτηση με τα εξατομικευμένα ενδιαφέροντα του κάθε επισκέπτη και την πλούσια τεχνογνωσία ως προς τις συμμετοχικές διαδικτυακές ξεναγήσεις.
Η τεχνολογία αιχμής του παρελθόντος ζωντανεύει σε τρεις διαστάσεις μπροστά μας. Τα τεχνολογικά επινοήματα των σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας αποκαλύπτουν τα μυστικά της φυσικής και των μαθηματικών στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των αρχαίων Ελλήνων και όχι μόνο!
Παράλληλα, παρέχεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν δρομολογήσει την επίσκεψή τους στις εκθέσεις του Μουσείου, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή τους, να γνωρίσουν τις σπουδαίες ανακαλύψεις των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και αυτές του σπουδαίου επιστήμονα Νίκολα Τέσλα μέσα από την αξιοποίηση της live streaming διαδικτυακής ξενάγησης στο πλαίσιο ενός τηλεμαθήματος.
Φυσικά, η καινοτόμος αυτή παροχή του Μουσείου απευθύνεται επίσης σε επισκέπτες όλων των ηλικιών που θέλουν να γεμίσουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη ψηφιακή εμπειρία, στηρίζοντας παράλληλα τους Πολιτισμικούς Φορείς της χώρας τους.
Μπορείτε να επιλέξετε την ημέρα και ώρα της διαδικτυακής σας ξενάγησης για τις εξής εκθέσεις:
- «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών»
- «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια»
- «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»