Μπορεί να βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και τα Λύκεια πλην όμως το σύστημα δεν άντεξε ούτε μια ώρα.
Καταγγελίες στο in.gr αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε πολλές περιοχές περιμένουν την αποκατάστασή του.
Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στην πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.
Το σύστημα έχει κρασάρει και εμφανίζει προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος, Ιλιον, Λυκόβρυση, Παγκράτι, Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο, και άλλες περιοχές.
Από το πρωί επικρατεί εκνευρισμός τους καθηγητές, οι οποίοι προσπαθούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και διαπιστώνουν ότι έχει «καταρρεύσει».
Από το υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και καταβάλλονται προσπάθειες για να επανέλθει το σύστημα και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.
Η… προετοιμασία για την τηλεκπαίδευση
Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου – που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις -, αυτή τη φορά οι μαθητές και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων θα προχωρήσουν να προχωρήσουν κανονικά την ύλη.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δήλωνε «καθ’ όλα έτοιμη» για να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή κατάσταση.
«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Οδηγός για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία
Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.
Οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση έχουν οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις ενώ το υπουργείο Παιδείας θα ξαναστείλει στα σχολεία νέες αναλυτικές οδηγίες και κυρίως όσον αφορά στο τεχνικό «κομμάτι», προκειμένου να διευκολυνθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς.
Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλα μέσα για να εφαρμόσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά στις μονάδες που υπηρετούν και να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα, με δεδομένο ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση