Τα δύο τρίτα των παιδιών σχολικής ηλικίας παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ

Τα δύο τρίτα των παιδιών σχολικής ηλικίας παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ στο σπίτι τους την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού έχει καταστήσει την τηλεκπαίδευση σχεδόν τον μόνο τρόπο πρόσβασης στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ο ΟΗΕ
2 Δεκεμβρίου 2020 | 10:47

Τα δύο τρίτα των παιδιών σχολικής ηλικίας παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ στο σπίτι τους την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού έχει καταστήσει την τηλεκπαίδευση σχεδόν τον μόνο τρόπο πρόσβασης στην εκπαίδευση, υπογράμμισε ο ΟΗΕ.

Συνολικά 1,3 δισεκατομμύριο παιδιά ηλικίας 3 με 17 ετών δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ στο σπίτι τους, διευκρινίζεται σε κοινή έκθεση της Unicef και της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (UIT). Στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, το ποσοστό αυτών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους είναι 63%.

“Το γεγονός ότι τόσα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους δεν αποτελεί ένα ψηφιακό χάσμα, αλλά ένα χάος”, δήλωσε η Ενριέτα Φόρε επικεφαλής της Unicef.

Απομονώνονται από τον κόσμο

Το να μην μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο στερεί από τους νέους αυτούς τα μέσα “για να ανταγωνίζονται στη σύγχρονη οικονομία. Τους απομονώνει από τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή αυτή την περίοδο που η πανδημία της covid-19 έχει αναγκάσει πολλές χώρες να κλείσουν τα σχολεία και να μεταφέρουν τα μαθήματα στο διαδίκτυο.

“Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η έλλειψη πρόσβασης στο ίντερνετ στερεί από τις επόμενες γενιές το μέλλον τους”, τόνισε η Φόρε.

Το ψηφιακό χάσμα και η αύξηση ανισοτήτων

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι πριν από την πανδημία, το ψηφιακό χάσμα συνέβαλλε στην αύξηση των ανισοτήτων, με τα παιδιά που δεν είχαν ίντερνετ να δυσκολεύονται να καλύψουν το κενό.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στις χώρες με χαμηλό εισόδημα ένα παιδί στα 20 σε σχολική ηλικία έχει πρόσβαση στο ίντερνετ από το σπίτι του, έναντι 9 στα 10 στις πλούσιες χώρες.

Οι χώρες που βρίσκονται στη χειρότερη θέση είναι αυτές της υποσαχάριας Αφρικής και της νότιας Ασίας, όπου μόλις το 10% των παιδιών έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα
Καιρός: Kακοκαιρίες μέχρι την Πρωτοχρονιά – Τα προγνωστικά μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2025, 10:52
Κυψέλη: Ειδικοί μιλούν για την επίθεση με μαχαίρι στο Γυμνάσιο και την επιλογή να προφυλακιστεί η 16χρονη 18 Δεκεμβρίου 2025, 10:45
Συννεφιασμένος ο καιρός και ασθενείς βροχές 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:51
Κυψέλη: Η 16χρονη είχε μαχαιρώσει ξανά συμμαθητές της 16 Δεκεμβρίου 2025, 09:21
Δωρεά σπέρματος: Οι κίνδυνοι και το «σπέρμα των Βίκινγκ» 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Εορταστικό ωράριο: Ξεκινά σήμερα – Ποιες Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 11 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Ο παιδικός ιός που συνδέεται με καρκίνο μεγαλώνοντας – Το 95% τον έχει 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά 10 Δεκεμβρίου 2025, 13:54
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα; 10 Δεκεμβρίου 2025, 11:22
ΕΟΦ: Βρεφικό γάλα συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης 9 Δεκεμβρίου 2025, 14:29
Βρετανία: Σχολεία κλείνουν και μάσκες επιστρέφουν – Σαν την εποχή του COVID 9 Δεκεμβρίου 2025, 13:15
Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:39
Χριστούγεννα: Προσοχή στα λαμπιόνια! Το μήνυμα της Πυροσβεστικής 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron μέχρι Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:34
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version