Η γλυκοπατάτα μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη όσο η κοινή πατάτα, έχει, όμως, σημαντικά διατροφικά οφέλη για την υγεία μας. Περιέχει Β-καροτένιο (4 φορές περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη) το οποίο το σώμα μπορεί να μετατρέψει σε βιταμίνη Α και είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C (περιέχει 42% από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη). Η περιεκτικότητά της σε βιταμίνη Α και C βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Ένας υπέροχος τρόπος να εντάξουμε τη γλυκοπατάτα στη διατροφή της οικογένειάς μας είναι με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά για 8 μερίδες

2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα

1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 κ. σ. ελαιόλαδο

μισό κ.γ. αλάτι

8 φλ. ζωμό λαχανικών

2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

μισό κ.γ. κουρκουμάς

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί, απλώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι. Ψήνουμε για περίπου 50′. Αφού ψηθούν, ρίχνουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15′. Έπειτα, με ένα μπλέντερ κάνουμε τη σούπα βελουτέ.