Υλικά
350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Σταματάτε το χτύπημα, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ απαλά. Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.