Υλικά για 6 μερίδες
Για τα κεκάκια:
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι βρόμη
1 αβγό
2 κουταλιές ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι αλάτι
Για το γλάσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κρυσταλλική βανίλια
Λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ψησίματος για μάφιν και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τη βρόμη και την αφήνουμε να μουλιάσει για 15 λεπτά.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αβγό και το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τη βρόμη.
4. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Με ένα μεγάλο κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες ψησίματος, έτσι ώστε να είναι τα 2/3 της θήκης γεμάτα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
6. Παράλληλα, ρίχνουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε.
7. Μόλις τα κεκάκια μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με το γλάσο. Οταν το γλάσο στερεοποιηθεί, πασπαλίζουμε τα κεκάκια μας με κανέλα.