Ο κλινικός διαιτολόγος και διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης, βρέθηκε σήμερα στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» και μάς έδωσε μια γευστική λύση για να απολαμβάνουμε όση πίτσα θέλουμε χωρίς… τύψεις!
Όπως εξήγησε ο ίδιος, η τέλεια λύση για να κατεβάσουμε τις θερμίδες στην πίτσα, είναι η ζύμη κουνουπιδιού!
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
1 μέτριο κουνουπίδι (6-7 κούπες φουντάκια κουνουπιδιού)
80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα ή ρεγκάτο χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
35 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
½ κ. γλ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
Αλάτι και πιπέρι
Για την πίτσα θα χρειαστείτε:
120 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
10 ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 λευκό κρεμμύδι σε ροδέλες
10 μαύρες ελιές σε ροδέλες
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού