Θα χρειαστούμε:

 

500γρ αλεύρι ολικής άλεσης, που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα ελαιόλαδο

1 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 φακελάκι baking powder

1 κ.γ κανέλα

1 κούπα καστανή ζάχαρη

 

Πώς θα το φτιάξουμε:

 

Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο γαρύφαλλο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε μία φόρμα και τη γεμίζουμε με το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180° για περίπου 50 λεπτά.