Για 6 μπέργκερ

300 γρ. γλυκοπατάτες
400 γρ. καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
3 κουταλιές αλεύρι
300 γρ. ανθότυρο
2 κουταλάκια κύμινο
1 κουταλάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 πρέζα μπούκοβο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

6 ψωμάκια για μπέργκερ
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 ντομάτα, σε φέτες
6 φύλλα μαρούλι
Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1. Με ένα πίλερ ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και τα καρότα.
Τρίβετε όλα τα λαχανικά στον τρίφτη. Τα αλατίζετε καλά και τα στύβετε να φύγει η παραπανίσια υγρασία.

2. Αφαιρείτε τα υγρά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μπούκοβο, το κύμινο, τα αβγά, το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά.

3. Για να δώσετε σώμα στο μείγμα σας, προσθέτετε και το αλεύρι και πιέζετε ανακατεύοντας. Πλάθετε με τη γέμιση 6 μπιφτέκια.

4. Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κάψει με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτετε σε δόσεις τα μπιφτέκια. Με το που πάρουν χρώμα, τα γυρνάτε. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα.

5. Στη συνέχεια στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, τα βάζετε μέσα και τα ψήνετε για 45 λεπτά στους 180οC.

6. Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση, βάζετε τα μπιφτέκια, το μαρούλι, την ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού και το κρεμμύδι.