Σπιτικό mac and cheese

Σπιτικό mac and cheese στο φούρνο μικροκυμάτων.
4 Σεπτεμβρίου 2021 | 07:00

Υλικά για 1 μερίδα

70 γρ. μακαρονάκι κοφτό

120 γρ. γάλα

Αλάτι και πιπέρι

100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια πυρίμαχη κούπα χωρητικότητας  500 ml το μακαρονάκι με το γάλα και το αλατοπίπερο.

Ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 1.000 Watt.

Βγάλτε την κούπα από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Τη διαδικασία αυτή πρέπει να την κάνετε 3 φορές, δηλαδή συνολικά 3 λεπτά, ανακατεύοντας στο τέλος κάθε λεπτού.

Το μακαρονάκι θα είναι σχεδόν έτοιμο. Βάλτε κι άλλο λίγο γάλα πάλι στην κούπα και ξαναψήστε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέστε το τριμμένο τυρί και βάλτε πάλι την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20-30  δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε!

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version