Δεν είναι μόνο υγιεινά, είναι και πεντανόστιμα, αρκεί να ξέρετε πώς να τα φτιάξετε. Τα μανιτάρια σοτέ αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.
Υλικά για 4 άτομα
340 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σας
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλωνάρια θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Λίγο χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Απλώνετε τα μανιτάρια στο τηγάνι (μία στρώση) και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
2. Αλατοπιπερώνετε, γυρίζετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε ανακατεύοντας συχνά.
3. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ώστε να μην κολλήσουν.
4. Συνεχίζετε μέχρι να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά.
5. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο. Τα αφήνετε άλλα 3 λεπτά και σερβίρετε.