Η περιποίηση της μαμάς – Τα βήματα για να κάνετε βαθύ καθαρισμό μόνη σας

Ολα τα βήματα για να πετύχετε έναν σπέσιαλ βαθύ καθαρισμό προσώπου στο σπίτι
31 Οκτωβρίου 2021 | 07:00

Το απαραίτητο στάδιο για να ξεκινήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα φροντίδας είναι ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σωστή περιποίησή της. Αποσυμφόρηση των πόρων, λείανση της υφής, διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και οξυγόνωση των κυττάρων, όλα μαζί αποτελούν την απαραίτητη βάση προκειμένου οι μηχανισμοί της να λειτουργούν αποτελεσματικά. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως η καθαρή επιδερμίδα είναι και υγιής. Ξεκινάμε;

Το πλάνο για βαθύ καθαρισμό

  • Ντεμακιγιάζ και καθαρισμός
  • Απολέπιση
  • Μάσκα detox ή μάσκα για βαθύ καθαρισμό
  • Ατμοθεραπεία 20′
  • Εξαγωγή σμήγματος με τα χέρια (προαιρετικά)
  • Τόνωση

1. Διπλός καθαρισμός

Η επιλογή του καθαριστικού πάντα γίνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας. Στόχος μας είναι να αφαιρεί ρύπους, μικρόβια και την περιττή λιπαρότητα, χωρίς όμως να διαταράσσει το φυσικό pH της και την υγρασία της. Διαφορετικά το δέρμα θα παρουσιάσει σημάδια αφυδάτωσης ή, αν είναι λιπαρή, ενδέχεται να παράξει ακόμα περισσότερο σμήγμα. Αν έχουμε κανονικό / ξηρό τύπο, επιλέγουμε μια πλούσια κρέμα που καθαρίζει απομακρύνοντας το μακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει χωρίς να διαταράσσει τον προστατευτικό φραγμό.

Τι κάνουμε:

Κάνουμε ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα καθαριστικό προϊόν στο πρόσωπο και στον λαιμό με αργές, απαλές κινήσεις, με φορά από το κέντρο προς τα έξω. Ξεκινάμε από το μέτωπο και συνεχίζουμε με τα πλαϊνά της μύτης. Επειτα περνάμε στην περιοχή των ζυγωματικών, πίσω από τους λοβούς των αφτιών και ολοκληρώνουμε με το πιγούνι και τον λαιμό.

Tip: Αν το καθαριστικό ξεπλένεται με νερό, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του ώστε να είναι πάντα χλιαρό ή κρύο για τη σύσφιγξη των πόρων. Στεγνώνουμε την επιδερμίδα ταμπονάροντάς τη με μια καθαρή πετσέτα.

* Μάτια

Προσοχή: Αν το καθαριστικό που έχουμε επιλέξει αναγράφει στη συσκευασία του ότι είναι κατάλληλο και για την περιοχή των ματιών, τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, καλό είναι να προτιμήσουμε ένα εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ.

Τι κάνουμε: Απλώνουμε το προϊόν σε δίσκους ντεμακιγιάζ και με απαλές μικρές κινήσεις – όχι τρίψιμο – καθαρίζουμε την περιοχή. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό.

Tip: Προτού ξεκινήσουμε, φροντίζουμε να πλύνουμε τα χέρια μας, ώστε να μη μεταφέρουμε επιπλέον ρύπους και μικρόβια.

2. Απολέπιση

Ηρθε η ώρα να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να απελευθερώσουμε την επιφάνεια των πόρων από όσα νεκρά κύτταρα δεν έχουν απομακρυνθεί με τον καθαρισμό. Τρίβουμε απαλά με ένα φυσικό σκραμπ το πρόσωπο και ξεπλένουμε.

Προσοχή: Kαλό είναι να αποφύγουμε την απολέπιση αν έχουμε ευαίσθητο ή ξηρό τύπο, γιατί σε συνδυασμό με την ατμοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε μια μάσκα αποτοξίνωσης ή μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό.

3. Detox μάσκα

Ενισχύουμε την καθαριότητα της επιδερμίδας με μια μάσκα εμπλουτισμένη με άργιλο ή ενεργό άνθρακα και ενδυναμωτικά, αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα. Αποτοξινώνει από τους ρύπους που έχουν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα εξυγιαίνοντας σε βάθος τους πόρους.

Τι κάνουμε:

Πάντα σε καθαρή επιδερμίδα εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή τοποθετούμε την υφασμάτινη μάσκα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 1 ή 2 φορές την εβδομάδα.

4. Ατμοθεραπεία

Αφού καθαρίσαμε αποτελεσματικά το δέρμα μας, προχωράμε σε μια απολαυστική ιεροτελεστία με πολλά οφέλη: στην ατμοθεραπεία. Μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε σε μια επαγγελματία αισθητικό. Ωστόσο μπορούμε να την κάνουμε κι εμείς εύκολα σπίτι μας.

Τι πετυχαίνει:

– Απομακρύνει τις τοξίνες και τους ρύπους που έχουν παγιδευθεί στο εσωτερικό των πόρων.

– Χαρίζει λάμψη, γιατί διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος

– Αν έχουμε μαύρα στίγματα, είναι ιδανική διαδικασία για να τα εξαγάγουμε σωστά.

Η συχνότητα που μπορούμε να κάνουμε ατμοθεραπεία ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο δέρματος:

– Για τον λιπαρό / μεικτό τύπο, συνιστάται 1 φορά ανά 2 εβδομάδες για 1 μήνα.

– Για τον μεικτό/κανονικό, 1 φορά τον μήνα

– Για τον ξηρό, 1 φορά κάθε 2 μήνες

Η διαδικασία

Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 σταγόνες αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας. Αφού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το κεφάλι και τους ώμους μας με μια μεγάλη πετσέτα και πλησιάζουμε το πρόσωπό μας στον ατμό. Μένουμε έτσι για 20′.

Extra tip: Το βήμα αυτό έπεται του διπλού καθαρισμού με ήπιες συνθέσεις και αφού έχουμε χρησιμοποιήσει μάσκα αποτοξίνωσης. Αποφεύγουμε την απολέπιση, γιατί σε συνδυασμό με τη ζέστη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

5. Εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων

Προσοχή: Η συγκεκριμένη διαδικασία καλό είναι να γίνεται από επαγγελματία αισθητικό. Ωστόσο, αν δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να τα αφαιρέσουμε μόνοι μας, το κάνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Διαφορετικά, μπορεί να τραυματίσουμε το δέρμα προκαλώντας ως και μόνιμα σημάδια.

Τι κάνουμε: Φοράμε γάντια μιας χρήσης και τυλίγουμε τους δείκτες με απορροφητικό χαρτί. Στεκόμαστε μπροστά σε έναν μεγεθυντικό καθρέφτη και πιέζουμε τη βάση του μαύρου στίγματος με φορά προς τα μέσα και επάνω. Αφού τελειώσουμε, απολυμαίνουμε την περιοχή με λίγο οινόπνευμα.

Τι κάνουμε μετά τον βαθύ καθαρισμό

Ψεκάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας με ιαματικό νερό ή με ένα face mist με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επειτα και χωρίς να σκουπίσουμε το πρόσωπό μας, απλώνουμε μια μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αυτή μπορεί να είναι ενυδατική, καταπραϋντική ή αντιγηραντική. Οι ανοιχτοί πόροι και η υγρασία θα μεταφέρουν σε βάθος όλα τα ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία του, και εμείς θα κερδίσουμε στο μάξιμουμ όλα τα οφέλη του.

Τέλος, για σπέσιαλ ενυδάτωση και θρέψη, ολοκληρώνουμε τη διαδικασία απλώνοντας ένα θρεπτικό κοκτέιλ ελαίων κάνοντας μασάζ με τα ακροδάχτυλα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και αυχένα.

Επίσης:

* Χρησιμοποιούμε καθαρή πετσέτα

* Αλλάζουμε μαξιλαροθήκη

* Πλένουμε καλά τα σύνεργα του μακιγιάζ (πινέλα και σφουγγάρια)

Τι αποφεύγουμε την ίδια ημέρα

* Την έκθεση στον ήλιο, γι’ αυτό και η διαδικασία ιδανικά ακολουθείται το βράδυ προτού κοιμηθούμε.

* Την επαφή των χεριών με το πρόσωπο.

* Το λούσιμο μαλλιών μετά τον βαθύ καθαρισμό.

* Τις συνθέσεις με οξέα φρούτων.

Πρόσφατα Άρθρα
Selena Gomez: Μας έδειξε το καθημερινό της μακιγιάζ 15 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Τα beauty trends που θα σας κερδίσουν όλο το 2025 15 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Αξίζει να το δοκιμάσετε- 5 διάσημα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί 15 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Kendall Jenner: Το νέο της hairlook είναι έμπνευση 14 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Παντρεμένοι ή singles; Ποιοι είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή 14 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Χρυσές Σφαίρες: Η τάση στο μακιγιάζ χειλιών που υιοθέτησαν οι αγαπημένες μας celebrities 14 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Μανικιούρ: Έξυπνα tips & tricks για γυναίκες άνω των 50 13 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Mushroom Brown: Το χρώμα μαλλιών που θα σας χαρίσει αέρα πολυτέλειας 13 Ιανουαρίου 2025, 08:00
«Snowplow parenting»: Μήπως είστε κι εσείς γονείς – «εκχιονιστικά»; 13 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Γυναίκες ή άνδρες; Ποιοι διαχειρίζονται καλύτερα τα χρήματα; 13 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Angelina Jolie: Έκανε το πιο κομψό πεντικιούρ για τον χειμώνα 12 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Τα nail trends του 2024 που θα συνεχίσουν να είναι στη μόδα 12 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Αλλαγές: Γιατί να μην τις περιμένετε από τα παιδιά τον Γενάρη 12 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Ερωτική ζωή: Κι όμως, επηρεάζεται από το χρώμα των μαλλιών σας… 12 Ιανουαρίου 2025, 08:00
Winged eyeliner: Πώς θα το φορέσετε ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας 11 Ιανουαρίου 2025, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version