Single Mom – Έτσι θα γνωρίσετε στο παιδί το νέο σας σύντροφο

Αν και είναι φυσιολογικό να αναζητάτε παρηγοριά, συντροφιά και σεξουαλική σχέση αν είστε single mom, είναι σημαντικό να το κάνετε αργά, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε εάν αυτή η σχέση είναι περιστασιακή ή μπορεί να είναι μόνιμη
6 Νοεμβρίου 2021 | 07:00

Εάν είστε single mom, δεν χρειάζεται να συστήνετε το παιδί σας σε κάθε άτομο με το οποίο βγαίνετε ραντεβού. Κάντε το μόνο με το άτομο που θα σας κάνει να νιώσετε ότι η σχέση σας έχει μια προοπτική.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν σας έχει δει πληγωμένη σε προηγούμενη σχέση, το παιδί σας θα λειτουργήσει πιθανότατα προστατευτικά – κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία ενός νέου ατόμου μπορεί να μην είναι ευπρόσδεκτη. Γι’ αυτό, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας, αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνετε μαζί του, πριν ενεργήσετε κατ’ οποιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθείστε αυτά τα βήματα για να γνωρίσετε στο παιδί σας το νέο σας σύντροφο:

Βήμα 1

Να είστε ειλικρινής με το παιδί σας ενημερώνοντάς το ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθείτε και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Όταν συναντήσετε κάποιον και νιώσετε ότι η σχέση πρόκειται να «ανθίσει», τότε ήρθε η ώρα να τον παρουσιάσετε στην οικογένειά σας.

Βήμα 2

Μιλήστε στο νέο σας σύντροφο για το παιδί/ παιδιά σας και πώς είναι η ζωή για εσάς ως οικογένεια. Εξηγήστε τι βίωσε το παιδί σας στις προηγούμενες σχέσεις σας και ποιοι μπορεί να είναι οι φόβοι του. Πείτε του για τη σχέση του παιδιού σας με τον άλλο γονέα.

Βήμα 3

Μιλήστε στο παιδί σας για το νέο σας σύντροφο. Τα παιδιά σας μπορεί να μην είναι πολύ χαρούμενα γι’ αυτό – μπορεί να ανησυχούν για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών και πρέπει να ακούσετε ποιοι μπορεί να είναι οι φόβοι τους. Στη συνέχεια, διαβεβαιώστε τα ότι θα είστε εκεί για να καλύψετε τις ανάγκες τους όπως καλύτερα μπορείτε.

Βήμα 4

Οργανώστε μια συνάντηση μεταξύ των παιδιών σας και του νέου σας συντρόφου. Διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως το μπόουλινγκ, η έξοδος για μεσημεριανό γεύμα, ο κινηματογράφος και ο ζωολογικός κήπος, είναι όλα καλές ιδέες. Επιλέξτε να πάτε κάπου ουδέτερα, ώστε τα παιδιά να νιώθουν άνετα και να μην αισθανθούν ότι αυτός ο νέος ξένος εισβάλλει στο χώρο τους. Αυτή η πρώτη συνάντηση θα πρέπει να έχει σύντομη διάρκεια.

Βήμα 5

Συζητήστε την πρώτη αυτή συνάντηση τόσο με τα παιδιά και όσο και τον σύντροφό σας, αλλά ξεχωριστά. Αναγνωρίστε τι ένιωσαν και προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ανάγκες τους. Μην απορρίπτετε ποτέ τα συναισθήματα τους, καθώς αυτό θα τους αποθαρρύνει αργότερα στο μέλλον να πουν στο μέλλον πώς πραγματικά νιώθουν. Χρησιμοποιήστε τη δεύτερη συνάντηση για να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε τυχόν αρνητικά συναισθήματα.

Βήμα 6

Η δεύτερη συνάντηση πρέπει να είναι πολύ χαλαρή, αλλά με περισσότερες ευκαιρίες για το παιδί σας και το νέο σας σύντροφο να μιλήσουν μεταξύ τους. Δραστηριότητες που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση, όπως το ποδόσφαιρο ή η παιδική χαρά, είναι καλές ιδέες.

Μετά από μερικές συναντήσεις, μπορεί να είστε έτοιμες να προσκαλέσετε το σύντροφό σας για ένα γεύμα. Εξασφαλίστε ότι το παιδί σας συμμετέχει στις προετοιμασίες και γνωρίζει ότι ο νέος σας σύντροφος έρχεται να σας δει. Ωστόσο, είστε και ζευγάρι, οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσετε το παιδί σας ότι θα χρειαστεί να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι με τον σύντροφό σας.

Βήμα 7

Προκειμένου να λειτουργήσει καλά ο χρόνος που θα μείνετε μόνη με το σύντροφό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε χρόνο μόνη και με το παιδί σας – ποιοτικό χρόνο. Αυτό συμβαίνει όταν εσείς και το παιδί σας κάνετε κάτι μαζί για 20 λεπτά κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό ώστε όλοι να νιώθουν ότι έχουν μια ξεχωριστή θέση στη ζωή σας. Μην ξεχάσετε να αφιερώσετε και στον εαυτό σας έναν ιδιαίτερο χρόνο για να σκεφτείτε το πώς νιώθετε.

Βήμα 8

Αν και όταν ο σύντροφός σας αρχίσει να διανυκτερεύει σπίτι σας, μπορείτε να το περιγράψετε ως ύπνο στα μικρότερα παιδιά. Αλλά με τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να είστε πιο προσεκτικές, καθώς είστε πρότυπο γι’ αυτά. Εξηγήστε τους πώς νιώθετε για τον νέο σας σύντροφο και γιατί θέλετε να αρχίσει να μένει μαζί σας. Δημιουργήστε βασικούς κανόνες και με τα δύο μέρη. Κλειδώστε την πόρτα του υπνοδωματίου, το ίδιο και την πόρτα του μπάνιου και φορέστε ρόμπες. Δεν θέλετε τα παιδιά να γίνονται μάρτυρες πραγμάτων που δεν χρειάζεται να δουν. Επίσης, ο σύντροφός σας πρέπει να νιώθει άνετα. Μην κάνετε πιο μεγάλο απ’ ότι είναι.

Βήμα 9

Εάν φτάσει το στάδιο όπου ο σύντροφός σας διανυκτερεύει αρκετά συχνά, τότε έχει έρθει η στιγμή για τη σχέση αυτή να πάει ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να επιτρέψετε στο σύντροφό σας να γίνει μέρος της ζωής του παιδιού σας. Πρέπει να του μιλήσετε για το πώς είστε ως γονείς και γιατί κάνετε τα πράγματα όπως τα κάνετε. Πρέπει επίσης να εξετάσετε πώς αλληλεπιδρά με το παιδί σας. Αν μείνει μόνος στο σπίτι με το παιδί σας, πώς πρέπει να χειριστεί την κακή συμπεριφορά; Αυτά τα πράγματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να τα συζητήσετε.

Βήμα 10

Εάν ο άλλος γονέας εξακολουθεί να συμμετέχει στη ζωή του παιδιού σας, πείτε του για τη νέα σας σχέση μόλις νιώσετε ότι γίνεται πιο σοβαρή. Ο άλλος γονιός μπορεί να φοβάται ότι δεν θα χρειάζετται πλέον στη ζωή του παιδιού του. Πρέπει να τον διαβεβαιώσετε ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής του παιδιού σας κι ότι εσείς θέλετε να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά σε αυτήν.

 

 

Τέλος, να θυμάστε ότι είστε όλοι μαζί σε αυτό. Ο καθένας πρέπει να παίξει το ρόλο του για να έχει μέλλον αυτή η νέα σχέση. Το παιδί σας μπορεί πραγματικά να επωφεληθεί βλέποντάς σας σε μια υγιή σχέση, όπου σας σέβονται. Έχοντας υπάρξει μάρτυρας μιας σχέσης που κατέρρευσε, πρέπει να δει πώς οι ενήλικες μπορούν να έχουν σχέσεις με διάρκεια και αγάπη. Προβλήματα μπορούν να προκύψουν και θα προκύψουν, αλλά αν καθίσετε και μιλήσετε για ό,τι συμβαίνει, όλοι μαζί σαν οικογένεια, το πιθανότερο είναι να βρείτε την άκρη.

Πρόσφατα Άρθρα
Αξεσουάρ μαλλιών: Αυτά είναι τα 4 πιο hot trends αυτήν τη στιγμή 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σχέση: Τα 2 πιο σημαντικά εργαλεία για να την βελτιώσετε 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Cabernet nails: Το νέο trend για τα πιο chic νύχια 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Moonlights: Η νέα τάση που συνδυάζει balayage με ανταύγειες 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιπαρό δέρμα: Οι 8 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Γιατί πρέπει να ζητάμε συγγνώμη από τα παιδιά μας; 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Pink Ombré: Τα nail designs για άκρως χαριτωμένο μανικιούρ 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Espresso Brown: Αυτό είναι το πιο cozy χρώμα μαλλιών για φέτος 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Glowy skin: Πώς το πετυχαίνουν οι makeup artists; 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Βαρεθήκατε τα βουργουνδί και μαύρα νύχια; Τι να δοκιμάσετε 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Jelly Donut Blush: Το viral τρικ που κάνει τον γύρο του TikTok 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
3D νύχια: Τα σχέδια που κάνουν θραύση 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Εργαζόμενες μαμάδες: Μα πώς τα καταφέρνουν όλα; 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Βουργουνδί μακιγιάζ: Πώς θα το απογειώσετε 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Drew Barrymore: Εμφανίστηκε χωρίς μακιγιάζ και extensions 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version