Υλικά

 

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. ελαιόλαδο

3 αβγά

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα ½ λεμονιού

Για επάλειψη

4 κουταλιές γιαούρτι

1 κουταλιά άχνη ζάχαρη

Ξύσμα ½ λεμονιού

3 κουταλιές χοντροτριμμένα φιστίκια Αιγίνης

 

Εκτέλεση

 

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αβγά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

3. Λαδώνετε μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για 50 περίπου λεπτά.

4. Οσο ψήνετε το κέικ φροντίζετε να μην ανοίξετε καθόλου τον φούρνο γιατί θα ξεφουσκώσει. Οταν είναι έτοιμο το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει για 10 περίπου λεπτά.

5. Αναμειγνύετε το γιαούρτι με την άχνη, ξεφορμάρετε το κέικ και όταν έχει κρυώσει εντελώς, απλώνετε το γιαούρτι πάνω στο κέικ με μια σπάτουλα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού και τα τριμμένα φιστίκια.