Χρωματιστό πέστο παντζαριών

Πρωτότυπο χρωματιστό πέστο παντζαριών.
21 Δεκεμβρίου 2021 | 07:00

Υλικά

400 γρ. παντζάρια

50 γρ. καρύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1 λεμόνι (ξύσμα)

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

30 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε και καθαρίστε τα παντζάρια. Στο μπλέντερ αλέστε τα καρύδια, κρατώντας μερικά ολόκληρα για γαρνιτούρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρντίστε το τριμμένο καρύδι σε χαμηλή φωτιά για τρία λεπτά περίπου, φροντίζοντας να μην μαυρίσει. Αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα αλέστε τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα για λίγο ακόμη όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να δέσει και έπειτα αφήστε το για περίπου μία ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει.

Πρόσφατα Άρθρα
Πώς θα κάνουμε τις τέλειες πατάτες στο φούρνο 25 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλου 24 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα 23 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου 22 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version