Υλικά

1 κ.σ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
2 κ.γ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι
750 γρ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια
2 κούπες ζωμό λαχανικών
2 κούπες νερό
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά.

Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά.

Προσθέστε τον κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι και δυναμώστε τη φωτιά ώστε να τσιγαρίσετε τα υλικά για 2 λεπτά.

Προσθέστε το κουνουπίδι, τον ζωμό και το νερό.

Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να βράσει για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.

Αφήστε τη σούπα στην άκρη για 20 λεπτά και στη συνέχεια χτυπήστε τη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.

Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί η σούπα.

Προσθέστε αλατοπίπερο και σερβίρετε.