Υλικά
1 φλ. του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 – 2 φλ.του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Ρίξτε το βούτυρο, την άχνη και το αλεύρι σε ένα μπολ και για μερικά λεπτά ζυμώστε τα με τα χέρια σας, μέχρι να ομογενοποιηθούν και η ζύμη να μην κολλά ούτε στα δάχτυλα σας αλλά ούτε και στα τοιχώματα.
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Κόψτε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και πιέστε τα στην λαμαρίνα με τις παλάμες σας, μέχρι να πάρουν το σχήμα από ένα μικρό δίσκο. Θυμηθείτε να αφήσετε απόσταση, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο.
Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 με 11 λεπτά.
Για να μη σας διαλυθούν, αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» και εκτός φούρνου.