Yλικά για 4 άτομα
1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα (φιλετίνια ή κύβους)
3 χρωματιστές πιπεριές (σε κύβους)
1 κρεμμύδι ξηρό (τριμμένο)
3 πράσα (σε φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σόγια
4 εκατοστά τζίντζερ (τριμμένο)
1 δάφνη
3 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλα
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού και το χυμό του
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας σε ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα. Σβήνετε το κρέας με τη σόγια σος και προσθέτετε νερό, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το τζίντζερ. Βράζετε το φαγητό για περίπου μία ώρα. Όταν το κρέας μαλακώσει, ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και αυτά, προσέχοντας να μην παραβράσουν. Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό σας μαζί με πατάτες ή ρύζι.