Υλικά:

6 πατάτες

2 κουταλιές βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδου

1μιση φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

¼ φλιτζάνι γάλα

1 κουταλιά θυμάρι

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι και κόκκινο πιπέρι

1μιση φλιτζάνι τριμμένο τυρί

μισό φλιτζάνι παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βάλτε τις σε μία λεκανίτσα με νερό για να μην αλλάξουν χρώμα.
  2. Δε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε βούτυρο. Σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  3. Απλώστε μία στρώση πατάτες και ρίξτε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Ρίξτε τις υπόλοιπες πατάτες και κρέμα για να κάνετε άλλες δύο στρώσεις. Προσθέστε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
  4. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45 λεπτά. Αφαιρέστε το, προσθέστε την παρμεζάνα και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά.