Υλικά:
2 φλιτζάνια βρώμη
¼ φλιτζάνι λιναρόσπορο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
λίγη κανέλα
μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
2 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι
¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
2 ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να έχει την υφή αλευριού και βάλτε το την σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά υλικά και αφήστε το μπολ στην άκρη.
- Βάλτε το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ με το σπανάκι. Προσθέστε τις μπανάνες και το λάδι καρύδας μέχρι να αφρατέψουν, μετά τη βανίλια και τα αυγά.
- Βάλτε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατέψτε καλά. Σε ένα ταψί με θήκες μάφιν, γεμίστε τις με ¼ φλιτζάνι από τη ζύμη. Ψήστε για 20-25 λεπτά.