Υλικά:

Μισό κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι

4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι

2 αυγά, χτυπημένα

140 γραμ. τριμμένη φρυγανιά

75 γραμ. βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδου

200 γραμ. έτοιμη ξινή κρέμα

μισό ματσάκι μαϊντανό

σαλάτα ή πατάτες για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα φιλέτα ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνη και χτυπήστε τα με έναν πλάστη για να γίνουν λεπτά. Κόψτε το σε μπουκιές.
  2. Βάλτε το αλεύρι, τα αυγά και τη γαλέτα σε 3 διαφορετικά πιάτα. Αλατοπιπερώστε το αλεύρι και βάλτε το κοτόπουλο μέσα, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάλτε το σε ένα ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώστε βούτυρο, ρίξτε το σκόρδο και τηγανίστε το για 3-4 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε την ξινόκρεμα και τον περισσότερο μαϊντανό μαζί μα αλατοπίπερο. Σερβίρετε με τη σος, σαλάτα ή πατάτες.