Υλικά
220 γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κρόκος αβγού
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 λεμόνι (ο χυμός του)
½ κιλό αλεύρι (όσο πάρει)
2 κουταλιές χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
2 κουταλιές χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη τουλάχιστον για 15 λεπτά στο μίξερ.
2. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και τη σόδα λιωμένη στον χυμό λεμονιού.
3. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε λίγο-λίγο στο μείγμα, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα και την τρούφα και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
4. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός δακτύλου και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ σε σχήματα που σας αρέσουν.
5. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.