Υλικά
170 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πορτοκάλι ακέρωτο
Ετοιμο γλάσο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ την κρυσταλλική ζάχαρη, την άχνη, το αλάτι και τη μαργαρίνη, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε τη βανίλια, 2 κουταλάκια ξύσμα από το πορτοκάλι το οποίο πριν έχετε πλύνει και σκουπίσει καλά καθώς και 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε με το χέρι. Φτιάχνετε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με το χέρι και τη βάζετε 1 ώρα στο ψυγείο.
3. Κατόπιν τη βγάζετε και πλάθετε μια μεγάλη μπάλα με έναν πλάστη και με κουπάτ σε πασχαλινά σχέδια κόβετε μικρά μπισκότα τα οποία απλώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Και τα διακοσμείτε με έτοιμο γλάσο.