Υλικά για το σνίτσελ:
4 μικρά στήθη κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
100 γραμ. αλεύρι
1 αυγό
75 γραμ. τρίμμα φρυγανιάς
75 ml ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
300 γραμ. λευκό λάχανο
1 μεγάλο καθαρισμένο καρότο
6 κρεμμυδάκια
1 κόκκινο μήλο
150 γραμ. γιαούρτι
χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Για τη σαλάτα, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ (ζητήστε από το παιδί να το κάνει) και αλατοπιπερώστε.
- Βάλτε πάνω στο ξύλο κοπής τα στήθη κοτόπουλο και με έναν πλάστη πιέστε τα να γίνουν πιο επίπεδα.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και το χτυπητό αυγό σε ένα άλλο. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αλεύρι και μετά στο αυγό.
- Ανακατέψτε το τρίμμα φρυγανιάς και την παρμεζάνα σε ένα μπολ και περάστε και από εκεί το κοτόπουλο. Τηγανίστε το αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο. Βάλτε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.