Υλικά για 4 μερίδες

700 γρ. μπούτι μοσχαρίσιο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι θυμάρι

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια (κομμένα στα δύο)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το λάδι να κάψει σε κατσαρόλα και γυρίστε λίγο το κρέας. Σβήστε το με το κρασί και προσθέστε τον χυμό του πορτοκαλιού. Βγάλτε το και στο ίδιο σκεύος ρίξτε τα μανιτάρια. Γυρίστε τα και αφήστε τα να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά ή τόσο ώστε να μαλακώσουν. Βγάλτε τα και αφήστε τα σε ξεχωριστό σκεύος. Βάλτε το κρέας πάλι πίσω στην κατσαρόλα, στην αρχή σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε το, με σκεπασμένο το τσουκάλι, μέχρι να μαλακώσει. Όταν ψηθεί, προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε το φαγητό να πάρει μία ακόμη βράση. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι.