Υλικά για 6 μερίδες

500 γρ. μανιτάρια λευκά μεγάλα

50 γρ. ξύδι βαλσάμικο

2 κ.σ μουστάρδα

3 σκ. σκόρδο, σε φέτες

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ξυλάκια για τα σουβλάκια

Εκτέλεση

Κόψτε τα μανιτάρια σε 3 φέτες πάχους 1 εκ. και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ρίξτε στο μπολ το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε και αφήστε για μισή ώρα, έτσι ώστε να μαριναριστούν τα μανιτάρια. Παράλληλα, μουλιάστε τα ξυλάκια σε νερό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου στο γκριλ. Περάστε τέσσερα μανιτάρια στο κάθε ξυλάκι και στοιχίστε τα ξυλάκια σε μία σχάρα πάνω από ταψί. Λαδώστε τα και ψήστε τα για 10′. Γυρίστε τα ξυλάκια πλευρά και ψήστε για άλλα 5′. Βγάλτε τα από τον φούρνο και σερβίρετε.