Φτιάχνουμε κλασικό ρυζόγαλο

Κλασικό και αγαπημένο, το ρυζόγαλο είναι η ιδανική επιλογή για μια κρύα και θρεπτική λιχουδιά.
23 Ιουνίου 2022 | 08:00

Υλικά για έξι μερίδες

4 φλ. γάλα (0,5% λιπαρά)

1 μικρό φλ. ρύζι

4 κ.σ. ζάχαρη

Κανέλα σκόνη

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και αφήστε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, διαλύστε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.

Βάλτε και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μία, δύο βράσεις.

Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια ανακατεύοντας.

Μοιράστε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και πασπαλίστε με κανέλα.

Τρώγεται δροσερό.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version