Αντί για καρότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε, από κρεμμύδια και κολοκυθάκια μέχρι παντζάρια.

Το σημαντικό είναι να ψήσετε τα λαχανικά προτού τα τοποθετήσετε στην τάρτα αλλιώς θα βγάλουν υγρασία και η ζύμη θα μουσκέψει και δεν θα φουσκώσει.

Αν βρείτε πολύχρωμα καρότα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Υλικά:
Αλεύρι
1 φύλλο σφολιάτας (ξεπαγωμένο)
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φλοίδες (ζουλιέν)
500 γρ. καρότα (καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος)
1 κ.σ. λάδι
Αλάτι & πιπέρι
200 γρ. ρικότα
120 γρ. Φέτα (θρυμματισμένη)
1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη σφολιάτα. Με ένα μαχαίρι, χαράξτε απαλά ένα πλαίσιο στο εσωτερικό της σφολιάτας (ένα εκατοστό περίπου από το περίγραμμα).

Τοποθετήστε τη σφολιάτα σε χαρτί ψησίματος και τρυπήστε τη ζύμη μέσα στα σύνορα της περιοχής που έχετε χαράξει χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ώστε να μη φουσκώσει στο κέντρο.

Ψήστε στην επάνω σχάρα έως ότου η σφολιάτα είναι ελαφρώς χρυσή, περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, περιχύστε τα καρότα με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αλατοπιπερώστε τα και απλώστε τα σε μια μόνο στρώση σε ένα ταψί. Ψηστε καρότα στην κάτω σχάρα (κάτω από τη σφολιάτα) μέχρι να πάρουν χρώμα (15 με 20 λεπτά).

Ενώ η σφολιάτα και τα καρότα βρίσκονται στο φούρνο, χτυπήστε τη ρικότα, τη φέτα και το σκόρδο στο μπλέντερ και αλατωπιπερώστε.

Απλώστε το μείγμα τυριών πάνω στη σφολιάτα μέχρι το σύνορο που έχετε χαράξει και τακτοποιήστε τα καρότα σε μονή στρώση. Ψήστε έως ότου τα καρότα μαλακώσουν (άλλα 15 με 20 λεπτά).

Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.