Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαράκι (σπάλα)
3 μέτριες πατάτες
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη κανέλα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας το οποίο είναι κομμένο σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια. Ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο, ανακατεύετε και μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, σβήνετε με το κρασί.
2. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, την οποία έχετε λιώσει με το χέρι, την κανέλα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε δύο κούπες ζεστό νερό, σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα περίπου για 2 ώρες. Στα μέσα του μαγειρέματος προσθέτετε και τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια.
4. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με μαϊντανό.